بسیاری از خانواده ها در همان سال نخست تولد کودک سمعک زیمنس اکسپرینس رویکرد ارتباطی خود را تغییر می دهند (Sedey,2003 (.این تغییر گاه ناشی از اطلاعات جدیدی است که بدست می آورند. گاه نیز مشاهدات عینی آنها از وضعیت کودک و مهارتهای زبانی و ارتباطی او آنان را به سمت رویکرد دیگری سوق می دهد.
در حقیقت همانطور که انجمن والدین و خانواده های Hands &Voices(2006) مطرح میکند"روشی که کودک بتواند از آن به خوبی اسفاده کند و با شرایط او سازگار باشد،صحیح ترین روشی است که می توانید برای او انتخاب کنید."Lane و همکاران (1997)یک چک لیست خود ارزیابی برای انتخاب روش ارتباطی توسط خانواده ابداع کرده اند.والدین می توانند متناوبا از این چک لیست استفاده کنند تا میزان موفقیت رویکرد انتخابی خود را برای فرزندشان محک بزنند.
هدف نهایی این است که کودک کم شنوا بتواند آزادانه و بصورتی کارا و موثر در همه جا ارتباط برقرار کند.سوالاتی که در این چک لیست مطرح شده است شاخص هایی کیفی در اختیار والدین قرار می دهند که میزان موفق بودن انتخاب خود را برای فرزندشان پایش کنند.
درکل برای انتخاب رویکرد ارتباطی باید به ترجیحات والدین ،نیمرخ رشد و تحول کودک،مهارتهای ارتباطی کودک و داده های عینی تیم کارشناس و متخصصی که کار مداخله را برعهده دارند ،توجه داشت.
چک لیست خود ارزیاب والدین برای انتخاب رویکرد ارتباطی
-آیا فرزندم هنگام برقراری ارتباط با دیگران احساس میکند در این امر موفق است؟
-آیا فرزندم متوجه بیشتر صحبتهای من می شود؟
-آیا ما به سادگی قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر هستیم؟تاحدی که بتوانم در مورد اتفاقات روزانه با او صحبت کنم؟
-آیا فرزند کم شنوایم به اندازه دیگر فرزندانم به اطلاعات دسترسی دارد؟
-آیا ادامه استفاده از این رویکرد ارتباطی صرفا به دلیل مواردی است که قول داده اند در فرزندم ایجاد خواهد شد یابه خاطر آن چیزی است که در او می بینم؟