لیست قیمت سمعک

 

پاسخ MMN

پاسخ P300

- شامل ردیابی درکی یک تغییر  در محرک است.

- معمولا مستلزم توجه مستمر به محرک است.

- دامنه پاسخ مستقل از توجه فرد به محرک های انحرافی است.

- دامنه پاسخ ارتباط مستقیم با سطح توجه فرد دارد.

- دامنه پاسخ تحت تاثیر وظیفه شنیداری فرد و میزان مرتبط بودن محرک قرار ندارد.

- دامنه پاسخ ارتباط مستقیم با نوع وظیفه شنیداری و میزان مرتبط بودن محرک دارد.

- نهفتگی آن در حوزه 100 to 300ms قرار دارد.

- نهفتگی پاسخ حدود 300ms است.

- لوب فرونتال در تشکیل پاسخ مشارکت دارد.

- مولدهای آن در سیستم لیمبیک و کورتکس شنوایی قرار دارند.

- با کوچک تر شدن تفاوت های بین محرک های استاندارد و انحرافی، MMN واضح تری تولید می شود و آلودگی ناشی از پیدایش و تاثیر سایر پاسخهای دیررس به حداقل می رسد.

- با تفاوت های بزرگتر بین محرک های استاندارد و هدف دامنه پاسخ بزرگتر می شود.

  واژگان کلیدی مورد استفاده در پاسخ منفی شدگی نامنطبق MMN

- محرک استاندارد : معمولا یک صدای تکرار شونده است که یک نشان حافظه ای حسی در مغز بوجود می آورد.

- محرک انحرافی: صدایی است که از بعضی جهات (مثل فرکانس، قیمت سمعک  شدت، طول مدت، الگو زمانی یا طیفی) با محرک استاندارد فرق دارد.

- غیرقرینگی شروع محرک (SOA): زمان یا فاصله زمان بین دو محرک همسایه (با نسبت تکرار محرک نسبت عکس دارد).

- دریچه زمانی تلفیق: یک چارچوب زمانی حدود 200ms است که می توان آن را در زمان به جلو و عقب کشید و در آن چارچوب، اطلاعات شنیداری بصورت رویداد درکی واحد تلفیق می شود.

- حافظه حسی شنیداری: حافظه شنیداری آنی.

- نشان (رد) حافظه ای: یک حافظه حسی آنی که بوسیله تکرار ارائه محرک های استاندارد تشکیل می شود.

  گزیده ای از تغییرات یا تفاوتهای قابل اجرا بر روی ویژگی های محرک (استاندارد و انحرافی) که برای تولید پاسخ MMN بکار برده می شوند.

- تفاوت فرکانس بین دو تون خالص، مثل 1000Hz استاندارد و 1100Hz انحرافی

- تفاوت شدت بین دو محرک یا بیشتر

- تفاوت طول مدت بین دو محرک یا بیشتر

- فاصله درون محرکهای تونال یا نویز

- تفاوت منبع صوت برای دو محرک

- غیبت محرک انحرافی

- الگو زمانی در محرک های استاندارد و انحرافی، مثل الگو صعودی یا نزولی تغییر فرکانس تون ها

- مجموعه نت های موسیقی

- الگو ضرباهنگ برای چندین تون

- تغییرات کوچک اکوستیک در واکدارها یا همخوان های موجود در صدای گفتار، مثل زمان شروع صداسازی (VOT)

- هجا و کلمات شامل شبه کلمه ها و غیرکلمه ها

 خلاصه ای پنج از نوع از محرک های ناتغییر

نامتغیر بودن روشی است که در آن محرک های استاندارد مشابه، یا یک گروه مشخص از اطلاعات اکوستیک به گونه ای ارائه می شود که با یک الگو واحد و ثابت، توسط مغز ارزیابی و پردازش می شود .

نامتغیر (invariance) ساده

- الگو محرک ناهمگون متداول

- همه محرک های استاندارد از نظر همه ویژگی های اکوستیک عینامشابه باشند (مثلا فرکانس، شدت، یک صدای گفتاری).

- محرک انحرافی در یک پارامتر اکوستیک با محرک استاندارد فرق داشته باشد، بطوری که بصورت رفتاری هم قابل تشخیص باشد.

- مثال: وجود یک تفاوت فرکانسی (تیزی) ساده بین محرک استاندارد (1000Hz) و محرک انحرافی (1100Hz)

 

معرفی سمعک oticon

گزارش تحقیق: پاسخ P300 شنیداری را همزمان با یک وظیفه بینایی که نیازمند توجه فراوان بوده است (انجام شبیه سازی پرواز یک شیئی در دو سطح دشواری) ثبت کردند. هر چه دشواری وظیفه بینایی بیشتر می شود، و مقدار بیشتری از توجه فرد معطوف به وظیفه بینایی می شود،‌دامنه پاسخ P300 شنیداری کمتر می شود.

ماهیت و نوع پاسخ رفتاری لازم حین ارزیابی P300، تاثیر مهمی بر پاسخ های نوروفیزیولوژیک سمعک oticon فرد دارد. نشان داده شده است که اگر هنگام ردیابی سیگنال هدف، فرد به جای فشار دادن دکمه یا ضربه زدن با انگشت اشاره، از فرد خواسته شود که تعداد آنها را بی صدا بشمارد، نهفتگی P300 طولانی تر و دامنه آن بیشتر می شود. نویسنده معتقد است که با استفاده از روش های مختلف برای نشان دادن وقوع یک سیگنال هدف، مقدار توجه و فرایندهای همراه با آن هم تفاوت دارند.

 

سطح هوشیاری (State of Arousal)

مرور کامل ارتباط سطح هوشیاری و پاسخ P300 مستلزم نگارش یک کتاب کامل است. شرط پایه و وجه تمایز P300 از ALR معمولی توجه نمودن به محرک است. به علاوه الگو ناهمگون معروف یک وضعیت شنیداری است که تقریبا مترادف با پاسخ P300 است، قبلا یافته های P300 را برای هر دو شرایط منفعل (نشنیده گرفتن) و حضور /عدم حضور سیگنال توضیح داده ایم، بطور کلی هرگاه فرد هوشیار باشد و با تمرکز به سیگنال نادر (غیرتکراری) توجه نماید، دامنه P300 بزرگتر و نهفتگی آن کوتاهتر می شود. یک P300 که در پاسخ به شرایط منفعل بدست آمده است را موج P3a می نامند و معمولا دامنه کوچک تر و نهفتگی کوتاهتری از P300 در پاسخ به الگو محرک ناهمگون دارد. علاوه بر آن، عامل توجه را نمی توان از مجموعه عوامل موثر بر محرک، تفکیک نمود. برخلاف سایر انواع AER بحث توجه صرفا محدود به تاثیر خواب و وضعیت عمومی هوشیاری فردنمی شود، بلکه فراتر از آن، توجه انتخابی به بعضی محرک ها بر پاسخ P300 تاثیر می گذارد. توجه انتخابی یک عملکرد مهم مغزی است که فرد را قادر می سازد بصورت ترجیحی به پردازش بعضی انواع وقوع محرک بپردازد. پارامترهای متعدد محرک که بر P300 بعنوان یک AER تاثیر می گذارد، مثل نسبت تکرار فواصل بین محرک ها (و عادت سازی)،‌ فرکانس (برحسب هرتز)، دفعات (فرکانس) وقوع،‌شدت، دشواری وظیفه شنیداری در اینجا مورد بحث قرار می گیرند. تعداد بی شماری نورولوژیست به بررسی جنبه های متعدد ERP های دورن زا پرداخته اند مرور همه آن مطالب در این کتاب میسر نیست. 

معرفی قیمت سمعک

گزارش تحقیق: ارتباط پاسخ P300 شنیداری  و نحوه عملکرد فرد در یک آزمون عملکردی پیوسته (Continuous Performance Test= CPT) مورد بررسی قرار گرفت. در CPT مراقبت یا توجه پایدار فرد حین انجام یک وظیفه شنیداری، بصورت کمی بیان می شود. در واقع ارتباط بین یافته های قیمت سمعک P300 بینایی و نحوه عملکرد CPT بینایی بارها مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی افراد همگی جوان، راست دست و با شنوایی نرمال بوده اند. افرادی که دارای اختلال نقص توجه احتمالی یا سایر بیماری های نوروفیزیولوژیک بوده اند از تحقیق کنار گذاشته شده اند. با  تون برست های دو طرفه 250Hz (نادر) و تون برست های 1000 , 1500 , 2000Hz (تکراری) که با ISI تصادفی 1,2,4 sec ارائه می شده اند، به ثبت P300 پرداختند. محقق، زمان واکنش رفتاری (فشار دادن دکمه) را هنگام ارائه سیگنال تکراری (رایج) ثبت کرد. از افراد خواسته می شد که هنگام شنیدن سیگنال نادر دکمه را فشار ندهند. ارتباط مستقیم بین ISI و زمان واکنش رفتاری و نهفتگی P300 را نشان دادند، به این معنی که هر چه ISI طولانی تر باشد زمان واکنش رفتاری و مقدار نهفتگی P300 طولانی تر می شود. یافته اخیر مدرکی است برای اثبات اینکه نهفتگی P300 بازتابی از زمان پردازش اطلاعات است. هم چنین با افزایش ISI ، دامنه P300 کاهش می یابد.

پاسخ P300 تحت تاثیر الگوهای دو وظیفه ای (Dual Tasks) نیز قرار می گیرد. بدین معنی که هرگاه عملکرد بینایی حین اندازه گیری P300 با وظیفه شنیداری دایکوتیک (Dichotic) همراه باشد دامنه پاسخ P300 کاهش می یابد. 

انواع سمعک

برتری طرفی (Handedness)

گزارش تحقیق: احتمال تاثیر برتری طرفی بر پاسخ P300 و N1 و P2 و N2 از مجموعه ALR مورد بررسی قرار گرفت. افراد مورد بررسی 20 مرد چپ دست و 20 مرد راست دست بودند. اگر چه هیچگونه تاثیری ناشی از برتری طرفی بر روی دامنه N1 مشاهده نشد، اما نهفتگی N1 برای چپ دست ها کوتاهتر از راست دست ها بوده است (مخصوصا با استفاده از الکترودهای جانبی). دامنه P2 در چپ دست ها کوچکتر از راست دست ها بود. در حالی که نهفتگی P2 ارتباطی با برتری طرفی نداشته است. برتری طرفی فاکتور تعیین کننده ای برای دامنه N2 محسوب نمی گردد، اما با آرامش الکترود قدامی، نهفتگی N2 چپ دست ها کوتاهتر از راست دست ها است. در مورد تاثیر برتری طرفی بر پاسخ P300 نیز یافته های مشابهی بدست آمده است.

 

وضعیت هوشیاری و خواب

برخلاف AER های زودرس، خوابیدن بر پاسخ های محدوده دیررس تاثیرگذار است. از ابتدا تاثیر خواب بر ALR را می شناختند، اما پیچیدگی های آن را بعدا مورد توجه قرار دادند. در حالت خواب، شدتی که اولین بار ALR را در افراد نرمال مشاهده می کنیم حدود 20 to 30dB بالاتر می رود و نهفتگی ALR افزایش پیدا می کند. معمولا دامنه تغییرات بزرگتری را نشان می دهد. از ابتدا روشن بود که مولفه های منفرد به شکلی متفاوت تحت تاثیر خواب قرار می گیرند. برای مثال: دامنه N2 بطور چشمگیری حین خواب افزایش می یابد. حین مراحل مختلف خواب تغییرات واضحی در الگوی فعالیت های EEG رخ می دهد. مثل: فرکانسهای آلفا، تتا، دلتا، محورهای  سمعک خواب (spindles)، مجموعه رخ می‌دهد. احتمالا برخی از تغییرات وابسته به خواب در شکل موج ALR به نوسانات فعالیت های EEG مربوط می شوند. امروزه اهمیت تاثیرات خواب بر ALR به خوبی شناخته شده است. تفاوت های چشمگیر قابل مشاهده در تحقیقات اولیه ALR بر روی خواب احتمالا بدلیل ناتوانی در تعیین دقیق مراحل خواب بوده است.

تغییرات مهم و متفاوتی را در موج های اصلی ALR یک فرد در حال خواب یا فرد خوابیده مشاهده می کنیم که دو توضیح متفاوت برای آن ارائه شده است. یکی از این توضیحات تغییرات N1 را در مقایسه با P2 مطرح می کند که کاهش وابسته به خواب، نوعی فعالیت منفی را ایجاب می کند، در حالی که با توضیح دوم فعالیت های مثبت افزایش می یابند. اولین نکته ای که به ذهن می رسد آن است که اگر توجه مستمر فرد به سیگنال به تدریج کم شود و موج مربوط به فعالیت منفی شدن کند منفی شدگی اولیه نیز به تدریج محو می شود (یعنی در حالت بیداری یک فرایند منفی شدگی عمومی وجود دارد). در نتیجه، روند فزاینده کاهش دامنه را از حالت هوشیاری به سمت مرحله 4 خواب (دلتا یا خواب عمیق) مشاهده خواهیم کرد. حین گذار از مرحله خواب عمیق، دامنه P2 ممکن است افزایش پیدا کند، البته در این زمینه توافق عمومی وجود ندارد.