انواع سمعک

برتری طرفی (Handedness)

گزارش تحقیق: احتمال تاثیر برتری طرفی بر پاسخ P300 و N1 و P2 و N2 از مجموعه ALR مورد بررسی قرار گرفت. افراد مورد بررسی 20 مرد چپ دست و 20 مرد راست دست بودند. اگر چه هیچگونه تاثیری ناشی از برتری طرفی بر روی دامنه N1 مشاهده نشد، اما نهفتگی N1 برای چپ دست ها کوتاهتر از راست دست ها بوده است (مخصوصا با استفاده از الکترودهای جانبی). دامنه P2 در چپ دست ها کوچکتر از راست دست ها بود. در حالی که نهفتگی P2 ارتباطی با برتری طرفی نداشته است. برتری طرفی فاکتور تعیین کننده ای برای دامنه N2 محسوب نمی گردد، اما با آرامش الکترود قدامی، نهفتگی N2 چپ دست ها کوتاهتر از راست دست ها است. در مورد تاثیر برتری طرفی بر پاسخ P300 نیز یافته های مشابهی بدست آمده است.

 

وضعیت هوشیاری و خواب

برخلاف AER های زودرس، خوابیدن بر پاسخ های محدوده دیررس تاثیرگذار است. از ابتدا تاثیر خواب بر ALR را می شناختند، اما پیچیدگی های آن را بعدا مورد توجه قرار دادند. در حالت خواب، شدتی که اولین بار ALR را در افراد نرمال مشاهده می کنیم حدود 20 to 30dB بالاتر می رود و نهفتگی ALR افزایش پیدا می کند. معمولا دامنه تغییرات بزرگتری را نشان می دهد. از ابتدا روشن بود که مولفه های منفرد به شکلی متفاوت تحت تاثیر خواب قرار می گیرند. برای مثال: دامنه N2 بطور چشمگیری حین خواب افزایش می یابد. حین مراحل مختلف خواب تغییرات واضحی در الگوی فعالیت های EEG رخ می دهد. مثل: فرکانسهای آلفا، تتا، دلتا، محورهای  سمعک خواب (spindles)، مجموعه رخ می‌دهد. احتمالا برخی از تغییرات وابسته به خواب در شکل موج ALR به نوسانات فعالیت های EEG مربوط می شوند. امروزه اهمیت تاثیرات خواب بر ALR به خوبی شناخته شده است. تفاوت های چشمگیر قابل مشاهده در تحقیقات اولیه ALR بر روی خواب احتمالا بدلیل ناتوانی در تعیین دقیق مراحل خواب بوده است.

تغییرات مهم و متفاوتی را در موج های اصلی ALR یک فرد در حال خواب یا فرد خوابیده مشاهده می کنیم که دو توضیح متفاوت برای آن ارائه شده است. یکی از این توضیحات تغییرات N1 را در مقایسه با P2 مطرح می کند که کاهش وابسته به خواب، نوعی فعالیت منفی را ایجاب می کند، در حالی که با توضیح دوم فعالیت های مثبت افزایش می یابند. اولین نکته ای که به ذهن می رسد آن است که اگر توجه مستمر فرد به سیگنال به تدریج کم شود و موج مربوط به فعالیت منفی شدن کند منفی شدگی اولیه نیز به تدریج محو می شود (یعنی در حالت بیداری یک فرایند منفی شدگی عمومی وجود دارد). در نتیجه، روند فزاینده کاهش دامنه را از حالت هوشیاری به سمت مرحله 4 خواب (دلتا یا خواب عمیق) مشاهده خواهیم کرد. حین گذار از مرحله خواب عمیق، دامنه P2 ممکن است افزایش پیدا کند، البته در این زمینه توافق عمومی وجود ندارد. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد